Coronamaatregelen voor in het onderwijs


update 28 november:

De scholen blijven gelukkig open. Daar zijn wij heel blij om!
Deze maatregelen volgen op de al geldende basismaatregelen en de schoolspecifieke voorzorgsmaatregelen die wij al hebben genomen. Het is van groot belang dat wij samen zorgen dat deze maatregelen worden nageleefd om de gezondheidsrisico’s voor de leerlingen en medewerkers zo beperkt mogelijk te houden. 

Naar aanleiding van de  vrijdag 26 november gelden de volgende maatregelen op school met ingang van maandag 29 november:

- Het dragen van een mondkapje is verplicht in de algemene ruimtes (gangen en aula) en bij verplaatsing in de algemene ruimtes;
- Wij vragen iedereen om twee keer per week preventief een zelftest te doen, ook als je bent gevaccineerd (dringend advies). Zelftesten zijn op school gratis beschikbaar. De zelftesten worden thuis afgenomen.
- Wij vragen om 1,5 meter afstand van elkaar te houden waar dit mogelijk is;
- Wij vragen iedereen om zich aan de basismaatregelen te houden;
-Wij vragen om met verkoudheidsklachten thuis te blijven en je te laten testen bij de GGD. 
- Wij vragen om de quarantaineregels te volgen als je zelf besmet bent of in nauw contact bent geweest met een besmet persoon. Gebruik hiervoor ‘de beslisboom 12+’;
- Indien nodig gaan wij in overleg met de GGD voor het in quarantaine sturen van klassen.

update 16 november

Op de persconferentie van 13 november jl. zijn er door demissionair premier Rutte aangescherpte maatregelen bekend gemaakt om de stijging van het aantal coronabesmettingen zo snel mogelijk te laten dalen. Eén van die maatregelen is de quarantaineplicht voor alle huisgenoten van personen die corona hebben.
Onderstaand een schema (beslisboom corona) waarmee bepaald kan worden of een leerling thuis in quarantaine moet blijven.
Uiteraard blijft de leerling ook zelf thuis na vaststelling van corona.

Mocht er van één van bovenstaande situaties sprake zijn neem dan altijd contact op met de school.


Beslisboom corona 12+_221121.pdf
Terug
Media
  • coronajpg