Toekomstige leerlingen
 
Leerling in groep 8

Nog even en dan maak je samen met je ouders de definitieve keuze voor een middelbare school. Een spannende tijd! In en om Eindhoven zijn er veel verschillende goede middelbare scholen, het zoeken is dus soms moeilijk. Wij hopen dat je op deze website alle informatie kunt vinden die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.
 
Veel succes met deze belangrijke keuze in, als het goed is, je leukste laatste schooljaar op de basisschool! Daarna hopen we dat wij mogen zorgen voor een leuke, goede middelbare schooltijd! 

Klik hier om te zien hoe een dag op Aloysius De Roosten eruit ziet.
 
Instroom leerjaar 2, 3 en 4


Ook als je van een andere school komt kan Aloysius De Roosten de school zijn waar je voor gaat kiezen. Klik hier voor meer informatie.

Voor ouders


Op deze website leest u in onze schoolwiki ( voorheen schoolgids) alles over onze visie, onderwijs, ondersteuning en uitdaging. Ook vindt u hier veel praktische informatie terug. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen: info-aloysius@sghetplein.nl of telefonisch 040 -2920258

Ondersteuning of uitdaging op maat

Er zijn leerlingen die hier zonder extra ondersteuning hun vmbo-t diploma halen. Maar anderen hebben die extra ondersteuning wel nodig. Dat begint gewoon in de lessen.Binnen Inspirion wordt gedifferentieerd gewerkt in verschillende groepen. Per groep werken leerlingen op het niveau en in het tempo dat bij hen past. Docenten werken met het directe instructiemodel. Dat wil zeggen dat je, als je dat nodig hebt, nog extra uitleg en begeleiding krijgt. Daarnaast heb je in de onderbouw de carroussellessen. Hierin krijg je nog meer ondersteuning of word je juist extra uitgedaagd. Ook materiaal wordt aangepast aan wat bij jou past. Zo werk je op jouw niveau met de individuele digitale lesmethode Muiswerk. Die geeft direct feedback over hoe je de opdrachten hebt gedaan. En natuurlijk hebben we diverse extra;s voor leerlingen met dyslexie en/of dyscalculie. Bijvoorbeeld extra tijd bij toetsen en overhoringen of het gebruik van audio-materialen. In de bovenbouw bieden wij hulp bij het maken van de grote praktische opdracht en het profielwerkstuk. Afhankelijk van hoe zelfstandig je bent, krijg je meer of minder begeleiding. En heb je meer uitdaging nodig dan bieden wij die je natuurlijk ook.

Marthine:  Hier op school heb ik ontdekt dat ik ook wel creatief ben en zelfs kan zingen. In de schoolband. Een keer in de week repeteren we en oefenen we voor de theaterdag. Op Aloysius De Roosten heb ik geleerd naar mijzelf te kijken en te ontdekken wat ik kan. Ik wil juf worden. Nu heb ik meer zelfvertrouwen en dat is iets wat ik later mijn eigen leerlingen ook wil geven. Door al deze ervaringen sta ik straks veel gemakkelijker voor een klas met kinderen.’
HARTSTIKKE ACTIEF EN BRUISEND!
Aloysius De Roosten is een hartstikke fijne school. Je wordt er goed begeleid en je voelt je er echt thuis. Aloysius De Roosten is een school waar je echt niet de hele dag in de boeken zit. Natuurlijk krijg je les in klassen, maar we hebben het leren op school veel aantrekkelijker gemaakt met het vernieuwde en inspirerende onderwijs.

Daar biedt het gebouw ook de ruimte voor. In een heus atelier worden de mooiste kunstwerken gemaakt en in de muziekstudio de mooiste muziek. Je ouders en andere belangstellenden kunnen tijdens exposities al dat moois zien, horen en ervaren. We hebben een beeldentuin, een expositieruimte en een podium waarin alles samenkomt.

En we zijn een school die bruist van de activiteiten. Lekker los op een schoolfeest, naar het buitenland om andere culturen te ontdekken, excursies om nieuwe dingen te ontdekken, samen genieten van een gezellige barbecue of op de planken tijdens de theaterdag. Het hele jaar door is er van alles te doen!

Bezoek ook eens onze facebook pagina en zie daar de foto's van deze activiteiten!