Zoek

1.02 Onderbouw

De onderbouw (leerjaar 1 en 2) van Aloysius De Roosten bestaat uit een determinatie periode. Dit houdt in dat na de onderbouw duidelijk is welke leerroute de leerling gaat volgen. In de onderbouw wordt onderwijs verzorgd aan leerlingen met een vmbo-t advies, maar ook aan leerlingen met een vmbo-k/t advies waarbij de basisschool duidelijk heeft aangegeven dat er perspectief is op een uiteindelijk vmbo-t diploma. Leerjaar 1 en/of 2 wordt gebruikt om de juiste leerroute te bepalen voor de leerling. Na het eerste of tweede leerjaar zit iedere leerling op de juiste plek!

Leerlingen die na twee jaar het advies krijgen om een kaderberoepsgerichte leerweg te gaan volgen, moeten hun opleiding in de bovenbouw elders afronden. Aloysius De Roosten verzorgt in de bovenbouw alleen de theoretische leerweg.

Aloysius De Roosten heeft in het rooster van de onderbouw ruimte opgenomen voor een begeleidingscarrousel (twee lesuren per week). In de begeleidingscarrousel worden leerlingen extra ondersteund of uitgedaagd bij Nederlands, rekenen/wiskunde en Engels. In de carrousel wordt gewerkt met het programma Muiswerk/NUMO. Dit is een adaptieve digitale lesmethode en voorziet leerlingen van directe feedback op hun leerproces. Iedere leerling volgt een eigen leerprogramma op maat. De mentor verzorgt de carrousel-lessen en de mentorlessen. Tijdens de mentorlessen wordt aandacht besteed aan ICT vaardigheden en Leren Leren.

Uiteraard krijgen de leerlingen ook van de vakdocenten begeleiding op maat. Dit gebeurt in de lessen door middel van verlengde of intensieve instructie.  

Klik hier voor de lessentabel onderbouw.
Terug naar het overzicht